Förnuft och eller känsla....??


I dag hade dagen så äntligen kommit: Jonte skulle på återbesök till otopeden påtvingat av vårdcentralen, men först vill jag fråga alla en sak får vem som helst bli busschaufför???? eller måste de va nån med riv i ;)

På hållplatsen vid Gunilla Parken kommer det på någon som sakta sakta tog sig mot bakdörren och busschauffören såg lagom skitnödig ut att behöva gå ut och hjälpe denna tjej på med rillstol.
Han spännde lite halvdant på ett bälte över rullstolen, tjejen satte sig på en plats som var bättre än den han anvisade halvt upp på rullstolen. Jag räknade ju ganska snabbt ut att här gällde de o hänga med med benen och mycket riktigt höll stolen på att fara iväg vid första sväng och jag fick stoppa den med foten och reste mej upp o slog på ena bromsen. En liten tackande vink från chauffören som inte alls verkade happy. Så när vi då va framme tog jag saken i egna händer och tog av rullstolen och såg till att tjejen ,som visade sig vara i 40 års åldern, kom av och hon va så tacksam. Jag sa inget o tacka för för de e klart man hjälper till om man kan?? Busschauffören som sett detta i backspegeln beslutar sig att försöka rädda skägget genom att slå på mikrofonen utanför bussen och säga tack för hjälpen!! wow!!
Så va vi då framme vid sjukhuset

Vi gick upp till ortopeden ocgh behövde inte vänta allt för länge tills läkarn kom och ropade upp Jontes namn. Väl inne i rummet börjar vi tala lite och hon undrar om vi har postop bilderna från röntgen, jag blir tyst och hinner tänka postop han e inte röngad efter op, vårdcentralen har skickar remiss hit efter vi saknat återbesök.????
Det står nämligen i Jontes journa där den tidigare läkaren Dr K har skrivit postop röntgen u.a
Dagen läkare Dr M ,som var den som opererade Jonte den 15 februari efter skadan han ådrog sig i halkolyckan på jobbet den 12 februari i är. hade tom skällt på sköterskor för de bortappade bilderna men vi sa de finna inga för han är inte röntgad efteråt.
Han hade gips 6 veckor som vi fick byta ett par gånger sen en annan skena som ändrades procenturllt varannan vecka av sjukgymnasten. Så sjukhuset hade bara släppt tagen om honom och skrivit läkarintyg efter telefon förfrågningar. Nu har då äntligen även Försökringskassan insett detta för i veckan kom ett v´brev att telefon läkarintyg ej gäller så nu måste de följa upp.
Dr M visste inte hur detta hade gått till men skulle ta reda på de, och skickade oss på akutröntgen och de ringer vid problem, så här såg de ut efter han halkat omkull den 12e

Så efter röngen fick vi gå, så vi fikade först innan vi sakta gick ner till stan. Efta att ihandlat lite till maten så fick vi vänta en halvtimme på busse, då de va någon annas tur att hjälpa en medmänniska.
En människa som fallit i Nissan vid busstationen el närmare bestämt vid bron strax innan stationen.
Hoppas de gick bra!!!
Så nu lägrar sig kvällen över ett regnigt Halmstad, konstigt hösten e ju här

och de hotar med snö i södra Sverige så vi hoppa nu bara att Halland inte är söder nog..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0